Бившият депутат на ДПС Делян Пеевски бе на разпит днес в ДАНС. Всички медии в България, казионни и специализирани, предположиха, че причината е свързана с разкритията от "Пандора Пейпърс", но всъщност е друга.

Разкритията от "Пандора", че Пеевски е притежател на три офшорни дружества, са известни на "родното ФБР" много преди те да получат медийна трибуна. Още през пролетта-лятото на 2021 година ДАНС са започнали мащабни действия по издирване на всички свързани с Делян Пеевски фирми в България и по света. Това се случва веднага след смяната на ръководството в ДАНС и оглавяването на агенцията от Пламен Тончев.

Причините за разследванетo на ДАНС, станало повод за разпита на Пеевски днес, са изнесените през годините данни за олигарха и неговите активи и финансови операции в сайта за разследващата журналистика Биволъ, във връзка с наложените санкции на бившия политик по "Магнитски".

По информация от източници на ЛИБЕРТА, запознати с разследването, обект на проверка са и всички реализирани в България проекти с финансиране от бюджета на ЕС, за които има индикации, че са изпълнявани от фирми, свързани с Делян Пеевски.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.