От сутринта имам целия сигнал. Дадоха ми го от прокуратурата и Министерски съвет за мнение. За съжаление го няма на английски, което е пропуск на съветниците на Божков, защото на него трябва да му е ясно, че тази работа с българската съдебна система няма как да стане. Да пишеш до посолствата на САЩ и Обединеното Кралство на български е слабополезно, защото като минимум предполага, че ще отнеме време за превод, пък и няма гаранция за превода и акцентите.

Но обвиненията няма как да останат без внимание. Защото следващото ниво в тази кампания е изнасянето на тази информация в международната преса, във водещите западни издания. И на тях на български е слабо полезно да се пише.И тогава знаете колко струва пренебрежието и високомерието на текущните власти? Стотинки е много.

Дал човекът 60 милиона лева. Има си разписки. Описал точно състава на ОПГ. И с тези самопризнания си е осигурил години в затвора, освен ако не сключи сделка. За това хората ще повярват на тази информация.

И още нещо, да предупредя не особено интелигентната прокуратура - нали мнението ми искат - с тази реална оферта, ако действително има такава, за милиард лева за 51 процента, утре ВБ ще осъди държавата да му плати два милиарда лева. Ние ще плащаме.

И още нещо, по неприятно, тъй като със сигурност има накърнени инвеститорски интереси през външни фирми, нищо чудно да заведе дело, примерно в британски съд, и тогава Гешев и Пеевски ще се спихнат.

Цветан Василев не изигра добре картите си в чужбина.

Илиян Василев

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.