Народният Представител от ДПС Делян Пеевски е втори в листата на партията си за евродепутати. Той се е запътил към Европейския парламент, въпреки че като депутат в България не ходи на работа.

Според ГД "БОЕЦ", които са внесли сигнал срещу Делян Пеевски в Централната избирателна комисия, той не отговаря на едно от изискванията за заемане на длъжността "член на ЕП", регламентирано в Изборния кодекс.

Чл. 351. (1) Право да бъдат избирани за членове на Европейския парламент от Република България имат българските граждани, които са навършили 21 години към изборния ден включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода, имат постоянен адрес в Република България и са живели най-малко през последните 6 месеца в Република България или в друга държава – членка на Европейския съюз.

“През последните шест месеца в качеството му на депутат от 44-то Народното събрание на Република България, г-н Пеевски не е присъствал на нито едно пленарно заседание на парламента. На 18.04.2016 г. премиерът Бойко Методиев Борисов в свое участие в телевизия БТВ заяви: „Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната”, се казва в жалбата.

"Ако се окаже, че Пеевски не е живял според законовите изисквания през последните 6 месеца в България и страна членка на ЕС, то следва неговата регистрация, като кандидат за евродепутат от листата на ДПС, да бъде заличена", категорични са от "БОЕЦ".

Вероятно причината от "БОЕЦ" да смятат, че вторият човек в ДПС след Доган не живее в България, е носещата се отдавна мълва, че се подвизава в арабска държава. Това се подсилва и от факта, че Делян Пеевски не присъства и на откриването на предизборната кампания на своята партия.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.