Ако за президента ненамесата във войната означава даването на оръжия и гориво срещу пари, тогава той трябва каже, че намесата във войната за него означава безвъзмездно даване на оръжие

Липсата на парламент води до много сериозни институционални липси, включително и в политизиране на институцията на президента, който трябва да бъде един обединителен фактор. Вместо това наблюдаваме точно обратната тенденция. Изказванията му будят съмнение за провеждането на чужди интереси.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Елисавета Белобрадова от „Демократична България“.

България е един от най-големите износители на оръжия и гориво за Украйна от началото на войната - срещу пари. Ако за президента ненамесата във войната означава даването на оръжия и гориво срещу пари, тогава той трябва каже, че намесата във войната за него означава безвъзмездно даване на оръжие.

За нас като политическа сила беше важно ние не просто да продаваме оръжия на Украйна, а да се присъединим към целия цивилизован свят. Решението на парламента за даване на военна помощ беше изключително важно, защото то официализира нашата позиция.

Напрежение при редене на листите между ПП и ДБ няма, има изказвания на отделни личности. Няма как подобен процес да мине съвсем гладко и всички да сме щастливи.

За нас като бъдеща коалиция и за мен като представител на ДБ е най-важно коалицията да покаже възможно най-добри резултати, за да станем обединяващ фактор за избирателите.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.