Две колосални глупости, простотии и безумия, се борят в публичното и информационното пространство коя от тях да вземе връх

Първата глупост (изреждам ги по протокола, а и по хронологичен ред) е продукт на четири минутната среща между Борисов и Медведев на Каспийския форум, на която среща нашият премиер демонстрира за пореден път пословичната си неграмотност и Байганьовщина и бърбори несвързано за някакви конектори, хъбове, фериботи, газопроводи, платноходи и др., а Медведев с търпеливо и зле прикрито презрение благоволи да го изслуша.

Втората глупост са заявленията на президента Плевнелиев по повод намеренията на концерна VW да строи завод някъде на Балканите и ядовитото недоволство на Росен, че Турция ни води в съревнованието. Плевнелиев дори си позволи да заплашва (не разбрах дали се репчи на VW или на Федералната Република Германия), че изборът на Турция ще навреди на имиджа (не става ясно чий имидж ще бъде увреден - на концерна VW или на Федералната Република Германия). Автомобилният гигант VW не е държавна компания и право на неговите собственици и мениджъри е да решават къде да строят завода си, независимо от мокрите икономически сънища на Росен.

Двете глупости са много смешни и забавни и водят до промяна на израза "Виж, плава ли ми корабче в окото!", като корабчето се заменя с платноход - от ония романтични плавателни съдове, които се привиждат на Бойко, докато корабите на НАТО кръстосват Черно море.
И двете глупости са исторически и могат да намерят аналог само и единствено в хрониката на управлението на трите кабинета на Борисов.

P. S. На третата глупост - бъбрежът на Борисов относно някакви очаквани инвестиции от "Хюндай" умишлено не се спирам, тъй като се оказа, че това е поредната му откровена, доста тъпа и нагла лъжа, завършва коментара си във Фейсбук журналистътт Любо Кольовски.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.