Юрий Борисов: 

Потресен съм от факта, че при баба Стойна, участвала в протестите преди два дни, чието интервю стана хит в Интернет, са ходили полицаи, за да й търсят сметка за думите й. „Цялата стая се напълни с полицаи, аз се разтреперах“, казва баба Стойна в ново интервю.

До днес си мислех, че най-големият проблем на България е липсата на суверенитет. От днес започвам да си мисля, че за България най-големият проблем е, че има някакъв остатъчен суверенитет. Май е по-добре да го загубим изцяло: след като гражданското ни общество не може по никакъв начин да контролира политиците си; след като законите нямат никакво значение за силните на деня; след като сме абсолютно неспособни да спрем прокуратурата и силовите органи да се превръщат в частни бухалки; след като никой, абсолютно никой не е защитен от държавен произвол.

Стана така, че и суверенитетът, колкото е останал, обслужва мафията! Да идва някой и да ни взима на концесия!

Анна Заркова:

Сънувах баба Стойна тази нощ. Как седи на дрипавото си легло в старопиталището, а срещу нея хвърлят цял взвод полицаи. Те тропат с кубинки, дрънкат с белезници и крещят по нея. Тя вади скъсания си галош срещу тях, но гледа в мен с очите на майка ми и пита: "Ани, защо съм сама? Вие как сте? Страх ли ви е? Децата избягаха ли от България? "

ПОЛИЦИЯ РЕСПЕКТИРА БАБА СТОЙНА, ОПЪЛЧИЛА СЕ НА БОЙКО БОРИСОВ

Ден след като репортаж на Българската свободна телевизия от антиправителствения протест на 29 януари, показващ мъката на една обикновена, но голяма в смелостта си българка - баба Стойна, на 73 години, обиколи интернет, полицаи са я издирили и посетили в дома за стари хора, където тя живее.

И не за да й помогнат в мизерния й живот, а за да й търсят обяснение за думите и.

Това, на актуалния в момента език се нарича профилактиране с въздигане до респектиране. Вижте какво разказа пред нашата камера репресираната жена.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.