От 1 януари 2020 г. прагът на бедност в България ще бъде 363 лева. А към момента 1 663 668 души са под прага на бедността в България.

Разбирате ли? Имаш ли 364 лева на месец - не си беден!
А какво ще кажете за броя на бедните?
На мнение съм, че всеки един човек в България, който на месец разполага с по-малко от 800 лева, то той/тя едва свързва двата края. Ако приемем, че това е така, то бедните в България са минимум 5 милиона души от 6,5-милионна България!

Майки и бащи, протестирайте не само срещу "Стратегията за детето", а за ограбеното бъдеще на вашите деца! Ако искате да я има България, естествено.
Нима липсата на перспектива е по-малко страшна от някаква Стратегия?
Считайте, че със Стратегия и без Стратегия, децата ви вече са ги отнели, защото те ще напуснат пределите на тази територия. Тогава я ще виждате внуците си по празниците, я не!
Това не ви ли плаши повече?

България се намира в сериозна политическа, институционална, законодателна, медийна и гражданско-обществена криза. Катастрофирали сме!!!
За съжаление местните избори ще задълбочат проблемите, вместо да са част от решението.
Това, което се предлага, не е това, което се търси.
Тези, които трябва да борят престъпността на всички нива, са част от престъпния модел - негови първоизточници, проводници и изпълнители.

Знаете ли, преди няколко години в България пристигнаха инвеститори от Турция. Позиционираният тогава в съседката ни техен бизнес бе съсредоточен в изграждането на яхтени пристанища. Запознах се случайно с тях, търсеха си българска банка, с която да работят. Споделиха ми, че бягат от Турция, защото там всичко е в ръцете на Ердоган и сина му, крадат се бизнеси, а комисионите, които се искат, са непосилно високи.
Потърсиха моето мнение. Бях честен! Обясних им, че у нас има няколко "Ердогановци". Мисля, че не пренасочиха бизнеса си към България.

А днес големите инвеститори заобикалят България и отиват в Турция, Гърция, Румъния, Сърбия...

Та, така...

Без съд, присъда, затвор и конфискация на имуществото и авоарите на политическите престъпници в полза на държавата (гражданите) - нищо няма да се промени!
Но затова трябва да има смяна на политическите елити. Сегашните са амортизирани. Лицата, които са се докосвали до върховете на някоя от власттите в България, не могат да предложат промяна, защото тя няма да бъде обществено възприета. Те са партийно и политически обременени и на плещите им тежи миналото на техните структури и пра-кадри.
Промяна означава промяна на всичко, а не смяна на единия модел с друг модел!

България трябва да се превърне в държава, в която се изповядват демократичните принципи и устои, в която царува върховенството на закона, предлага се благоприятен бизнес климат и се радва на медиен плурализъм (а не монопол!). И най-важното - ръководните длъжности да се заемат от лица с висок морал, с чисто минало, говорещи чужди езици и да са експерти в областта си.

Разбира се, процесът ще е бавен и сложен, и много труден. Но вече няма какво да се губи - продадоха историята ни, продават граждансвото ни, източват природно и икономически България, подлагат народа на геноцид... Това не е всичко! Но малко ли е??
И за капак си назначават главен прокурор, за да не бъдат разследвани и да продължат да се прикриват престъпленията им!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.