Нежеланието на гостите на курортния град Поморие да ползват платен паркинг, каквито има във всички урбанизирани туристически дестинация по света, както и да спазват правилата за паркиране, които изрично не допускат позициониране на МПС в зелена площ, доведе до санкции за мнозина.

Полицията в Поморие дисциплинира провинилите се шофьори, които са решили, че "ще минат метър", със законоустановената мярка - фиш за неправилно паркиране.

Акцията на органите на реда в черноморския курортен град, в която е без значение дали регистрацията на МПС е бургаска (на местен), или от друг окръг на България, е бързоефективна и действа възпитателно.

Репортер на Либерта видя днес преди обед, как само за няколко минути шофьорите, които са паркирали неправилно и са с прикрепен фиш на чистачката на предното стъкло, бързат да преместят своите леки коли от забранените за паркиране зони.

Либерта апелира към всички местни и гости на Поморие да спазват правилата за паркиране и за движение на МПС, за да не създават напрежение и задръствания в града в летния сезон, а също така - и да не натоварват извънредно джоба си с нежелани от тях глоби с материално измерение.

Припомняме, че Община Поморие е обозначила от началото на летния сезон с маркировка местата за безплатно и платено паркиране и е обособила безплатни буферни паркинги. Черноморският град разполага също така с евтини общински паркинги и безплатен в началото на ЦГЧ. На територията на града действа репатриращ общински автомобил.

Действията на полицейските органи за санкциониране на неправилно паркиралите продължават.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.