Договорката между ГЕРБ и ДПС относно субсидиите на партиите е заявление за абсолютен контрол на мафиотско-олигархичните структури над целия обществен живот и бъдещето, коментира Румяна Ченалова.

Ето какво още написа тя във Фейсбук за излизането на коалицията "ГЕРБ-ДПС" на светло и законодателните им промени, касаещи партийната субсидия и финансирането на политическите партии:

Партиите ще се издържат от дарения при изрична забрана за анонимност. По този начин управляващата мафия ще контролира пряко и своите дарители, и тези на опозиционните партии.
Държавните структури - НАП, ДАНС, КПКОНПИ и прокуратурата ще са бухалките, чрез които дарителите на опозиционните партии ще бъдат преследвани, изнудвани, принуждавани да променят политическите си пристрастия. Поръчковата тротоарна журналистика ще подпомага с радост убиването на човешките права и достойнство за цената от 30 сребърника.
Властта ще им носи пари, а парите повече власт. Малките партии ще изчезнат. Възможността за създаване на нови прогресивни партии ще се превърне в илюзия.
Тотална диктатура, която ще им осигури безоблачно бъдеще, а Борисов ще завърши политическата си кариера като президент.

Такива са им сметките.
Съдбата, обаче, ще ги изненада.

Не всичко е пари, неуважаеми управляващи, и когато не става с много пари, значи нещо се е променило.
Скоро...

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.