"За да не страда някой за Банев, да припомня що за човек е", връща лентите главният редактор на някогашния "Жълт Труд" Зоя Деянова.

Ето какво разказва тя:

"Жена му Дочка Банева, която беше свястна, пишеше стихове, помагаше на поети в трудни времена, се разболя от рак. Беше в ремисия, когато той открито афишираше връзката си със сегашната Банева - Евгения. Болестта се върна и Дочка береше душа на легло. А този тутманик отишъл в болницата и й казал, че чакат бебе с Жени. А после на мой приятел споделил: "Тя така се зарадва..."
Дочка умря от тези двамата... 
По професионални причини помня и едно интервю на Евгения Банева през 2008-ма, която на въпрос как ще изкарат кризата отговори: "В лукс!"
Нечестива двойка.
Жалко, че ги преследва същият нечестивец с власт!"

Припомняме, че по-рано днес специализираната прокуратура започна процесуално-следствени действия на адреси в София и страната - претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 321,ал.6, чл. 255, 253, 212 и 203 от Наказателния кодекс. Разследването е свързано с дейността на приватизирания от Баневи завод „Полимери“, който по-късно е обявен в несъстоятелност. Междувременно издирваните с червена бюлетина Евгения и Николай Баневи са арестувани в Ница, Франция, като акцията е реализирана от парижката полиция.

Семейство Баневи са вписани като акционери или пълномощници на няколко фирми на Сейшелите, Бахамите и в Панама между 2005 и 2015 година и имената им изскочиха от т.нар. "Панамски досиета".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.