Преди два месеца по време на моя годишен отчет много ясно заявих, че партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки." Това заяви държавният глава Румен Радев, който е на посещение в Египет.

На въпрос на журналистите по темата, той заяви, че не е на посещение в Египет, за да коментира апартаментите на Цветан Цветанов и родните скандали на управляващите.

"Аз не съм дошъл в Египет да коментирам апартаментите на господин Цветанов, но моята позиция винаги е била принципна. Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политическия хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки"

В Египет президентът води голяма бизнес делегация, тъй като страната е най-големият търговски и икономически партньор на България в Близкия изток. Стокооборотът между двете държави е достигнал 1 милиард щатски долара.

Утре в президентския дворец „Иттихадия“ в Кайро българският държавен глава и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от египетския президент Абдел Фатах Ас-Сиси и съпругата му. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.