Премиерът Бойко Борисов поиска Цветан Цветанов да си смени статута и се обяви твърдо против той да се подвизава в парламента като нещатен сътрудник на ГЕРБ

"Ще дам на Цветанов право да промени статута си веднага. Не може толкова тежко наказание да получи - да напусне парламента, да напусне шефското място на парламентарната група, шефското място на комисия по сигурност и заради този договор (за апартамента - бел. ред.) да се внесе съмнение, че това е едва ли не пунта мара, казано на преводен език. Това е просто несериозно. Той, понеже е убеден в своята невинност и още не може да схване всъщност в каква ситуация се е поставил. Да му се чуди човек", каза Борисов пред журналисти в Брюксел.

Вероятно премиерът намеква, че Цветанов не осъзнава каква неприязън изпитват към него българските граждани и вместо да се скрие от медиите, той иска да се навира в микрофоните в народното събрание и допълнително да дразни хората с присъствието си там.

Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат след публикация за новия му апартамент в столичния квартал "Изток", купен от строителната компания "Артекс" на по-ниски от пазарните цени. Той обаче запази поста си на заместник–председател на ГЕРБ. От вчера Цветанов е нещатен парламентарен сътрудник на парламентарната група ГЕРБ.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.