Главният прокурор Иван Гешев безспорно е една от най-силните кандидатури за титлата „Йорист на годината“ през 2020 г.
 

Гешев даде силна заявка още при избора си, като обяви, че процедурата му е толкова публична и продължителна, че заслужава да влезе в книгата за рекордите на Гинес.
В началото на година топ обвинителят обяви, че до края на 2020 г. лично ще изкорени битовата престъпност на 100 %.
В интервю пред „Епицентър“ Гешев беше категоричен, че „Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент в ръцете на Господ.... с който Той прави нещата, които смята за правилни“.
Като виден противник на разделението на властите, кандидатът за Йорист на годината беше забравил, че за разлика от религията и Страшния съд, в които няма ярко изразено разделение на властите и процесуалните функции, то на Земята в България правораздаването все още се осъществява от съдилищата, а не от прокуратурата.

Гешев се изяви и като виден експерт във вирусологията и епидемиологията, като едновременно иззе функциите и на политиците като отговорни за държавническите решения, и на лекарите като медицински експерти. Така на 17 март 2020 г. предложи „да преминем в режим на почти военно положение“. Това експертно мнение, по отношение на световната пандемия с COVID-19, Гешев аргументира, защото „времето ни изтича като пясъчен часовник“. Така освен Богослов, Гешев се оказа и лечител.

След зрелищната акция на Христо Иванов на плажа на „Росенец“, Гешев се изяви и като литературовед и сравни Христо Иванов с Каренин, съпруг на Анна Каренина от едноименния роман на Лев Толстой. Според Главния прокурор на Република България, съпругът на Анна Каренина е участвал във Октомврийската революция през 1917 г. и лично е щурмувал Зимния дворец в Санкт Петербург, а Александър Фьодорович Керенски е рогоносецът в класиката на Лев Толстой.

Опитът на Гешев за саморазправа с Президента доведе до безпрецедентни в световната история протести срещу главния прокурор на държава, продължили вече над 100 дни. В коментар относно протестите той заяви, че "В България винаги има протести за нещо... проблемът идва от една политико-олигархична група, която се притеснява от закона... протестиращите проявяват безпринципност", а българска прокуратура е мафия, "защото внесохме светлина в мрака, не на думи, а с дела, така, както ни е завещал Апостола на българската свобода Васил Левски".

В средата на годината г-н Гешев стана рекламно лице на Туитър за България, създавайки множество интригуващи постове в слабо популярната в страната ни до този момент социална мрежа. Той я използваше и за да популяризира клипчетата си в Ютюб, където се разхожда из малки населени места, за да раздумва с местните за изнасилена баба. @IvanGeshevPG прие подкрепата на посолството на САЩ на протестите като подкрепа за себе си. Отново в Туитър Гешев се изяви и като виден историк, провъзгласявайки България за "първата национална държава в ЕС".

На фона на продължителните протести срещу себе си, г-н Гешев трябваше да покаже безкомпромисност към mafiqta и олигархията. Така се родиха мощните акции срещу организираната престъпност в детска градина „Биберон“, гр. Силистра, и срещу сладоледа в гр. Търговище. Гешев демонстрира волята да се бори с мафиотите-малчугани. Бяха задържани с предложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ 5-годишният Иван, откраднал плюшеното мече на другарчето си, и 4-годишният Стефчо, ощипал Мимето, защото я харесва. С това борбата срещу олигархията и мафията не спря. В Търговище бяха „арестувани“ 1600 килограма сладолед и тази безкомпромисност веднага беше обявена на сайта на прокуратурата.

Г-н Гешев е и виден благодетел и филантроп. Той демонстрира голямото си сърце, раздавайки по 200-300 лв. от заплатата си на пенсионерите из страната и провождайки шефовете на местни прокуратури да носят сладки и лакомства на пострадали от престъпления.

В края на годината прокурор Гешев беше изслушан в Народното събрание на Република България, формално все още функционираща като "парламентарна демокрация". От трибуната на парламента г-н Гешев категорично заяви, че „За съжаление на някои живеем в демокрация“, в която българските депутати и главният прокурор „няма как да извърши престъпление при и по повод работата си – почти е невъзможно.“

Ако смятате, че Иван Гешев заслужава приза "Йорист на годината 2020", гласувайте за него в групата Правни лудетини! Ако ли не - в групата може да номинирате друг свой фаворит за наградата. Във всеки случай елате на тържественото връчване на наградите Йорист на годината с ген. проф. д-р Мутафчийски и мис Тигрова!

От Фейсбук-страницата Правна лудост

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.