Интересно. Утре сутрин, когато "Има такъв народ" гласува заедно с ДПС поправките в Изборния кодекс, Слави Трифонов дали ще напише статус във Фейсбук за статуквото. Мисля, че не.

Най-голямата подмяна, която се случва в момента е мантрата, че партията на Слави е партия срещу статуквото. Точно обратното. Тя е партия на статуквото, отгледана от него в последните години, а най-вече в последните две. Не предполагам, а знам.

ДПС стои зад Слави Трифонов и който не го е разбрал все още, наистина няма понятие от българска политика. Добре е онези, които ще гласуват за ИТН през юли да го направят информирано и хубаво да помислят над следното - защо Слави Трифонов не помете ГЕРБ и ДПС, когато му се отвори златна възможност при връчването на мандата за съставяне на правителство. Заедно с БСП, "Демократична българия" и "Изправи се! Мутри вън" моделът Борисов-Доган (Пеевски), който управлява от 6 години, щеше да е в историята. Дори и не се иска много информация, за да се види очевидното.

Всички действия на Слави Трифонов са в полза на статуквото. Той е един от най-ярките системни негови играчи (макар и на развлекателния фронт) в последните 20 години. Гласоподаването за него с идеята за протестен вот е непростима наивност, а очакването, че скалъпената му партия е създадена, за да донесе промяна е глупост. Обратното - "Има такъв народ" е създаден с идеята да не се променя нищо, както впрочем и става пред очите ни.

Връщането на мандата от Слави Трифонов удря и по президента, който ще трябва да прави служебно правителство в навечерието на президентски избори, което ще работи без актуализиран бюджет и ще трябва да организира избори при абсурдни и неизпълними поправки в Избирателния кодекс. Не случайно Радев на няколко пъти подчерта, че е за редовно правителство и с пълно право. Сега ще му се наложи да вади кестените от огъня, който му запалиха Слави Трифонов и ДПС и да понесе всички негативи от политическата криза, предизвикана от други.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.