Полицаи са влезли в дома на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов преди малко,  информацията бе потвърдена и от ГЕРБ. Полиция е влязла и в домовете на още доста от висшите кадри на бившите управляващи. Обяснението, което са дали полицаите, е "проверка пo неотложност". Същите проверки се провеждат и в домове на представители на едрия бизнес, пише "24 часа".

Информацията от ГЕРБ бе потвърдена от високопоставени източници от новото правителство, допълва "24 часа"

В ход е мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, се посочва в прессъобщение от МВР. Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси. Към момента са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова. Действията продължават, завършва информацията от пресслужбата на ведомството на Бойко Рашков.

 Телефонът на Бойко Борисов е изключен.

Според неофициалната информация арестувани са били Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова. Към този списък бе прибавена и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, която обаче отговори на телефонно обаждане от „24 часа" и потвърди, че в дома й има представители на МВР.

"Няма никой над закона!" Това написа премиерът Кирил Петков преди малко във Фейсбук, като коментар към новината за ареста на бившия министър-председател Бойко Борисов. Допуска се, че акцията може да е част от кризисния пиар на новите управляващи, които губят обществено доверие, а също така да цели отвличане на общественото внимание от надигащото се гражданско недоволство, предизвикано от предстоящата съботна среща в Министерски съвет между премиера Кирил Петков и министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин. На нея САЩ ще поискат от България да предостави МиГ-29 и ПВО системи С-300 на украинците.

От ГЕРБ отрекоха да е задържан лидерът им, но потвърдиха информацията, че 10 полицаи са влезли в дома на бившия премиер в Банкя. Пристигнали са около 20 часа и до момента продължават да са там. Домът на Борисов се обискира, а отпред започват да се събират членове, активисти и депутати на партията.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.