Народното събрание одобри кандидатурата на "Обединени патриоти" за вицепремиер на България. Шефката на кабинета на Валери Симеонов - Марияна Николова, заема неговия пост като зам. министър-председател. Тя ще отговаря за икономическата и демографската политика, след като в петък Симеонов подаде оставка.

Марияна Николова встъпва в длъжност с подкрепата на 116 депутати, като против тя да заеме вицепремиерския пост са 62 депутати от общо гласували 178 народни представители. Не е подкрепена и от "Атака".

На брифинг в кулоарите на парламента тя даде заявка пред журналистите, че няма да обикаля с шумомер в ръката курортите, защото в новия закон за шума, който все още не е приет окончателно, не е записано това да се извършва от вицепремиера. 

Марияна Николова помоли медиите за двуседмичен толеранс, за да се запознае с новата си длъжност и политиките, които трябва да следва. Като за начало възнамерявала да се заеме с демографската криза и доходите на населението, като за целта ще организира срещи с кметовете и браншовите организации.

Във връзка с майките на деца с увреждания, попитана от журналистите дали одобрява изказване на предшественика си Валери Симеонов за "кресливи жени с уж болни деца", Марияна Николова отговори, че също е майка, а изказът й е различен от този на Симеонов.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.