Българските депутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент оценяват положително свършеното от президента и вицепрезидента.

Българските евродепутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите приеха позиция, в която призовават да бъде подкрепена кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат, съобщиха от пресофиса на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Позицията им гласи следното:

„Ние, българските депутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, оценяваме положително мандата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Вярваме, че подкрепата за кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България е необходима стъпка за консолидация на политическата алтернатива и за мобилизация на левите избиратели и на всички демократи около ясни принципи в навечерието на парламентарни избори 2021.“

Документът е подписан от Петър Витанов (ръководител на Делегацията), Елена Йончева, Иво Христов, Сергей Станишев и Цветелина Пенкова.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.