"Не вирусът ще ни убие, а простотията человеческа! Както съвсем правилно е отбелязал Спасителя: "Блажени нищите духом..." (Матей 5:3)
Амин!"

Община Бургас с реални шансове да спечели приза по олигофрения!

Успехите дотук:

1. Общинската администрация започна планово и поетапно изкъртване на всички пейки по паркове, градинки, улици (да не вземе някой да седне на пейка) и струпването им на камари на определени с постановление места. Така ще улеснят манговци да ги извлачат по-лесно и да си осигурят дървесина за огрев.
2. Уличното осветление вече не се включва вечер (за да не излизат хората навън). Изключително полезно за мангали и бандюги, да могат да крадат и безчинстват по-хубаво и безнаказано.
3. Плъзнаха сюрия милиционери (като скакалци) да глобяват всеки излязъл навън. Оборудвани са и с висок клас говорители и викат като чобани по тях – полезно е, разбира се, да се всява паника и страх от властта. Същевременно мангалите безпрепятствено си ровят по казаните, но... срещу всемогъщия Хелзинкски комитет и кметът е безсилен.

Предложения от мен за следващи гениални ходове:

1. Да се изсекат всички дървета по паркове и улици – от короните им се ръсят вируси (той затова и вирусът е наречен "корона").
2. Да се изгребе пясъка от плажната ивица и да се вкара в морето – така ще се пресекат в зародиш мераците на някои непослушковци да стъпят на брега.
3. По алеите в парковете (а после и по другите улици) да се издълбаят на равно разстояние дълбоки трапове (напр. на всеки 10 метра по един трап човешки бой) – да не могат хората да вървят там. Проблемен остава въпросът с активните състезатели по овчарски скок, но и за тях ще се измисли нещо – напр. да им се подкастрят прътовете за скок.
4. Сюрията милиционери да се въоръжат до зъби и направо да стрелят и убиват на място всеки дръзнал да излезе навън – труповете направо ще падат в предварително издълбаните трапове – и като отмине карантината (след десетина-двайсет години) ще ги заровят със струпаната встрани пръст от изкопите.
5. ... Спирам дотук, нека пък и общинската администрация да прояви малко въображение – къде-къде по-квалитетни и екзотични "мерки" могат да се пръкнат!

И за финал, пак повтарям: Не вирусът ще ни убие, а простотията человеческа! Както съвсем правилно е отбелязал Спасителя: "Блажени нищите духом..." (Матей 5:3)
Амин!

Денчо Михов

Снимки: Gramofona.com, BPost.bg

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.