Точно преди един месец Бойко Борисов каза - до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма, констатира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ето какво още разкрива тя:

Нещо повече - вместо от чешмите, водата се лее по улиците. Преди месец и половина Борисов заяви: "Правим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лв. За капитал".
Нито холдинг има, нито 1 млрд. лева.  

Министър Димитров огласи стряскащи данни - 40% от ВиК дружествата работят без разрешително. Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийно състояние, а на 100 не е ясен собственикът и оценката за 10 годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна - провал заради некомпетентност, кражби и никакъв контрол.

Обърнах  внимание, че всичко това е за сметка на хората - те плащат все по-високи цени за вода и стоят на режим.  Други кризи заглушиха водната, но тя стои не само в Перник, а в цялата страна. Никой от ГЕРБ не понесе отговорност- нито кметът, нито областният управител. Понесоха я коалиционните партньори от Обединени патриоти. Но щом предпочитат да крепят това правителство, това си е тяхна работа. Нашата задача е алтернативата на този модел на управление - конкретни идеи за гарантиране на чиста вода, въздух и земя, честни професионалисти, а не корумпирани калинки в управлението и строг контрол.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.