Беше странен протест. Беше много странен протест! Малка група собственици на имоти в местността "Поляните" в Синеморец поискаха държавата да защити интересите им, както и екологичните организации да не пречат на строителството там. Многократно попитах как ще строите на една поляна, след като няма водоснабдяване, електроснабдяване, канализация, улици, пречиствателна станция? Те казаха, че в България било така - първо строиш, после държавата (разбирайте Общината) е длъжна да ти изгради инфраструктура! Онемявам! В тази държава всичко, абсолютно всичко е сбъркано! А в Синеморец не само, че няма пречиствателна станция, но и тръбата, която отвеждаше отпадните води в морето от миналото лято, е запушена! Мила родна картинка!

Това разказва на профилната си страница във Фейсбук журналистът и кореспондент на БНР за Бургас - Даниела Костадинова.

Още по-инетерсен е постът на Биволъ във Фейсбук по темата, който разкрива генезиса на бетонирането в този черноморски регион, включващ и Природен парк "Странджа":

Помните ли "всенародните" платени протести на собственици от Царево за закриването на Природен Парк Странджа!? Тогава бившият кмет от БКП/БСП/ - агент Иванов ги организираше в подкрепа на олигархичните апетити за застрояването на Южното Черноморие "Иванов" - Арнаудов публично призна, че "мечтата му" е Царево да стане като "Слънчев бряг"

Главни бенефициенти бяха обръчите на ДПС, Мултигруп, СИК и БСП.

Днес ГЕРБ-ерското производно - кмет #ЛапАчев продължава неотклонно тази дива и анахронична политика на пост-комунистическата #Мафия!

Това че светът е 15 г. напред и опазването на Природата е приоритет във всяка цивилизована страна, за Орките тук няма никакво значение. Те си остават алчни, ретроградни, деструктивни и агресивни в напъните си да третират цяла България като своя "бащиния"!

Колко очевадно си личи пъпната връзка между крадливата и алчна бивша комунистическо-ченгеджийска пасмина и "гражданите" за УЖ "европейското развитие на България"!!!

Генезисът им е неизменно един и същ и да няма повече заблудени от #БУДА-истки митове и легенди

#ПОЗОР за нас, за цялото ни общество, че още търпим #Мутри, които да определят нерадостната ни обществена съдба!

Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг!, пише Биволъ.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.