"Големият политически контекст е разминаването между едноличната власт, която преди години дойде и каза: "Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбураме". Вече има разминаване с нея. Народът не се разбира с едноличната власт и казва: "Ние не сме прости". Едноличната власт сега решава да си измисли някакво ново НСО. Висшите постове в държавата трябва да имат охрана, но не може да има 1200 души с 40 000 млн. лв. бюджет". Това заяви пред bTV експертът по национална сигурност Бойко Ноев.

"Бойко Борисов решава кой да бъде охраняван от НСО, това хората трябва да го знаят", отбеляза той. "С приемането на закона през 2015 г. депутатите оставиха вратичка в закона, с която Бойко Борисов да решава кой още да бъде охраняван", уточни той.

"МВР охранява всички нас, обикновени хора, защо ще пази и хората по властта", попита Ноев. "Кой да бъде охраняван решава Бойко Борисов. Президентът и председателят на парламента се охраняват по закон. Възмутително е още да се пазят Цецка Цачева, Делян Пеевски и Ахмед Доган", коментира Бойко Ноев. 

Поради какви причини НСО, с парите на данъкоплатците, охранява провалени политици като Цецка Цачева и Димитър Главчев?!, гневи се еспертът по национална сигурност.

Ахмед Доган е бивш председател на партия, но сега е обикновен бизнесзмен, той купува ТЕЦ-ове. Защо трябва да бъде охраняван с нашите пари?!, попита Ноев.

"Дали депутатите ще създадат нова служба за сигурност, ще се види, но НСО е явление, а не само охрана, инциденти и камериерки. На НСО се гледа като на политическо явление", каза той.

"Важно е да се разбере истински ли е записът с гласа на Борисов. Ако съм на мястото на премиера, щях агресивно да поискам независима комисия от опозицията, за да може всичко това да се опровергае", каза още експертът по национална сигурност. 

Главният прокурор не може да разследва записа и снимките, той заяви, че това е и атака срещу прокуратурата. Той вече е страна. Въпросът не е кой е правил снимките и записът, а истински ли са те. Борисов трябва да острами държавата и за Барселона, за да не се стигне до ДНК-тест.

В цял свят е така - никой не пита кой прави снимките или записа, а истински ли са те, категоричен е ескпертът по национална сигурност Бойко Ноев.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.