От вчера мнозина си мислят, че изборът на Елена Йончева начело на листата на БСП за европейските избори поставя на изпитание нервите на Сергей Станишев. Прави са. Станишев има много поводи да се чувства зле и като екс лидер на БСП, и като екс партньор на Елена Йончева. Но има един човек, който е поставен от тази ситуация в още по-голямо изпитание от Сергей Станишев и това е Бойко Борисов.

При това изпитание не само на нервите.

Оттук нататък всеки ще сравнява водача на листата на БСП с водача на листата на ГЕРБ. Онази снимка на Елена Йончева, която тича с фотоапарат на фона на военна битка, ще бъде тиражирана в безброй копия. Елена – защитницата на стената по границата. Елена – спасителката на Хасково от корупция. Елена – ораторката от трибуната. Елена срещу кого?

Мария Габриел? Мария Габриел, чието говорене е по-сухо и от мумията на Рамзес Втори? Мария Габриел, която като начене едно изречени,е започваш да се притесняваш дали ще смогне да го завърши преди да спре токът? Мария Габриел, чието кухо говорене ти връща кошмарни спомени от Комсомола? Или може би Ева Майдел? Най-голямата работа, която тези две момичета свършиха в Брюксел, е че станаха европейски снахи, но достатъчно ли е това срещу Елена Йончева, която не стана първа дама на ПЕС?

Бойка Борисов е изправен пред сериозен проблем. Сега той трябва да намери човек, който говори разбираемо, смислено, просто. Но не толкова просто като Цветан Цветанов или Цвета Караянчева. Положението му е определено по-тежко от на Сергей Станишев, макар че и двамата в момента имат един и същ проблем – не могат да разчитат на своите.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.