"Не споделям мнението, че Гешев е несменяем, докато не се направи промяна в Конституцията. Очаквам дори да има кръв. Както в Турция започнаха да елиминират един по един посредниците за корупционни схеми около фамилията на Ердоган, така и у нас да има физическо елиминиране на ключови свидетели, за да бъдат спасени определени задкулисни големи играчи", споделя в интервю за Фрог Осман Октай.

Октай е убеден, че след детронирането на настоящия главен прокурор предстоят много жестоки удари за престъпленията, извършени в последните 15-20 години. Той прогнозира, че Гешев ще бъде принуден от задкулисието сам да подаде оставка до месец май тази година, докато все още не е сменен съставът на Висшия съдебен съвет.

Ето какво още казва той:

Протестната вълна даде доверие на „Продължаваме Промяната“ с идеята те да реализират управление, което да преследва постигането на целите им. Всеки, който изневери на тази вълна, ще бъде пометен.

Задкулисието овласти свои посредници. Преди година казах, че първо ще бъде преследван Делян Пеевски, след това Сотир Цацаров, после Иван Гешев и Бойко Борисов. Хора като тях, както и всички членове на Висшия съдебен съвет, са или политически, или финансови, или съдебни посредници на задкулисието. Обаче когато вече има такава негативна енергия в обществото и когато това ще засегне огромни финансово-икономически интереси на задкулисието, посредниците биват или сменени, или отстреляни. През годините всеки дразнител, който разваля рахата на задкулисието да контролира процесите в страната, бива подменен и на негово място бива поставен друг, по-приемлив, който да потуши напрежението сред обществото. Няма да се изненадате, че както Цацаров беше принуден да хвърли оставка, така ще принудят и Гешев да подаде оставка, докато не е сменен съставът на този Висш съдебен съвет. Така ще го подменят с друг, по-угоден кадър и ще кажат на Европа, че дразнителят вече го няма. 90 на 100 съм убеден, че трябва да очакваме този ход до май месец.

Обръчът и примката около врата на Бойко Борисов и хората в обкръжението му се затяга. И не само около него, но и около Владислав Горанов и много други бивши негови министри. Тепърва ще има не само притеснения, но и изключително сериозни и скандални разкрития и разследвания. Всичко това ги поставя в агресивна ситуация на паника. 

Със саботирането на съдебната реформа в момента те единствено се опитват това затягане да не стане прекалено бързо. Каквото и да говорят в публичното пространство както ГЕРБ, така и ДПС, на всички трябва да е ясно, че през цялото време те не са добронамерени. Ще бъдат много жестоко ударени за престъпленията, които са извършвали в последните 15-20 години след детронирането на настоящия главен прокурор. Убеден съм, че ще се стигне до това, каквито и коментари да има, че докато не се направи промяна в Конституцията, Гешев е несменяем. Аз не споделям това мнение.

През есента изтича мандатът на този Висш съдебен съвет. Независимо, че в парламента създадоха Комисия за промяна на конституцията, съществува и друга опасност. Само напомням, че когато се изисква квалифицирано мнозинство за избор на нов ВСС, на инспектората и на различни държавни органи, тогава как ще се получи в парламента квалифицирано мнозинство без съглашателство с Бойко Борисов и ГЕРБ, и без ДПС – няма как. Тези хора могат до такава степен да блокират държавата, че да не могат да бъдат избрани нови членове на ВСС. По този начин изпадаме в конституционна криза. Защо задкулисието и мафията, начело с тези играчи, да нямат интерес държавата да бъде доведена до драматични събития? Без бой тези хора няма да се дадат. Очаквам дори да има кръв. Както в Турция започнаха да елиминират един по един посредниците за корупционни схеми около фамилията на Ердоган, така очаквам и у нас да има физическо елиминиране на ключови свидетели, за да бъдат спасени определени задкулисни големи играчи.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.