След като махнаха водещи разследващи журналисти от Нова телевизия, сега работодателите Кирил и Георги Домусчиеви развъртяха сатъра и по мрежата на регионалните сайтове на Dariknews.

"Реформата" на олигарсите тръгна от Варна – там екипът вече е елиминиран откъм връзката си със сайта. За това съобщи във Фейсбук главният редактор на Дарик радио в морската столица Наталия Господинова.

Ето какво пише тя: „С огромно огорчение съобщавам на всички, че от днес екипът на Дарик радио Варна няма нищо общо със сайта dariknews.bg. След като години разработвахме с много труд, любов и ентусиазъм варненската страница на довчера нашия сайт, днес без предупреждение и без никакво уважение към авторския ни труд спряха достъпа ни до него.

Няма да спестя информацията, че проблем има откакто един „олигарх“ се сдоби по странен начин с Нова ТВ и с Нетинфо.

От днес анонимните редактори в Нетинфо вече разполагат с пълен контрол над информационното съдържание в сайта, който създадоха хората от Дарик радио.
Но допускат една генерална грешка – губейки човешкия ресурс на Дарик радио, губят много. Интересно съдържание най-вече. И импресии, разбира се..

И няма нужда да съм пророк, за да кажа, че dariknews.bg скоро няма да съществува, колкото и да се прави, че е Дарик.

Ами не е. Беше до скоро.

Ние обаче сме на линия, готови да започнем отначало

Няма да драматизираме, нито ще страдаме, просто обръщаме нова страница…

Търсете ни в darikradio.bg, на нашата фб страница Darik Varna – да, тя си е наша, както и в ефир – от следващата седмица с нова програма“.

Новите собственици на Нова тв предизвикаха трусове в медията през юни т.г. с разчистването на доказани професионалисти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Изхвърча и изпълнителният директор на Нет Инфо Христо Христов, който обяви, че е налице опит за безпрецедентна намеса в редакционната политика на онлайн изданията от въпросната група.

Братята Кирил и Георги Домусчиеви купиха „Нова броудкастинг груп“, в която влиза втората по големина частна телевизия у нас – Нова тв, от шведската компания Modern Times Group за 185 млн.евро. Според условията по сделката, „Адванс Медия груп“ на братята Домусчиеви придобиват изцяло Нова тв и мажоритарен дял от интернет-компанията Нет Инфо.

Предстои да стане ясна съдбата и на другите екипи на Дарик.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.