Инициативата „Правосъдие за всеки" организира протест срещу издигането на Борислав Сарафов за  главен прокурор под надслов "#КОЙ прегрупира главните прокурори".

Протестът е насрочен за 15 октомври, вторник, от 18 часа в "триъгълника на властта" в София.

"Време е да защитим държавата си, да защитим правата си, да не позволим няКОЙ да режисира и присвои бъдещето на децата ни! Всички приказки оттук нататък са излишни, следват реални действия, които трябва да предприемем като гражданско общество, и действия на политиците, които още не са в „отбора на момчето", за да бъдем наистина демократична и правова европейска държава, а не васална територия на управляваща в сянка мафия! ДЛЪЖНИ СМЕ ДА СПРЕМ ЗАЕДНО порочната процедура за избора на нов Главен прокурор и нов председател на ВАС от Съдебен съвет с отдавна изтекъл мандат, липса на морален интегритет и нулево обществено доверие, работещ под външна диктовка!", пишат от инициативата.

"Ще организираме и гражданска подписка до НС и президента с категорично искане да направят всичко възможно за спиране на порочната и срамна процедура за избор на Главен прокурор. Вашето присъствие и участие е наложително в този много важен момент, за да защитим заедно свободата и правата си! Очакваме и политиците и кандидатите за народни представители, които не са в отбора на Мафията и търсят подкрепата на свободните граждани за предстоящите избори, да го покажат с включването си в този протест!", добавя от "Правосъдие за всеки".

В края на миналата седмица изтече срокът за номинации за главен прокурор. Така и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов се оказа единствен кандидат.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.