Гласуването ви прави гражданин, а не поданик

1. Гласуването ви прави гражданин, а не поданик. С други думи, вие избирате съдбата си, а не някой вожд, цар или господар вместо вас.

2. Когато гласувате избирате не само конкретна партия и депутат - избирате страната да се управлява според вашата житейска философия и вашите и парите на народа да се харчат за нея. Иначе отиват за враговете на вашата житейска философия и отнемат едно по едно основанията да живеете в България като свободен човек.

3. Когато гласувате намалявате значението и тежестта на купения вот и властта на узурпатора на народната воля - Пеевски и неговия кръг. Колкото повече хора гласуват, толкова по-малка тежест и контрол той ще има върху парламента - от който зависят промените във всички други власти и регулатори, чрез които е превзел държавата.

4. Когато гласувате, намалявате тежестта и на вота на партиите с твърди ядра като ГЕРБ и Възраждане, чиято сила се крепи на ниската избирателна активност. А така - и на олигархичните и клиентелистки кръгове, които стоят зад тях.

5. Когато гласувате, намалявате тежестта и на корпоративния вот, който често помага на патерици да минат 4% бариера и да блокират мнозинства за ключови решения или да помагат за назначения на кадри на мафията.

6. Когато гласувате, намалявате тежестта и на всякакви инженерни проекти, създадени да разпиляват гласове и да точат хазната след като минат 1% бариера.

7. Когато гласувате по съвест, то по-често гласът ви отива в класически партии с идеология, а не котерии, които получават власт да прокарват решения във ваша, а не в тяхна полза.

8. Когато гласувате, убивате стратегията на всички глашатаи на задкулисието, чиято цел е да ви отвратят от изборите и така да ви управляват - често призовавайки ви да не гласувате, защото нямало смисъл.

9. Когато гласувате - дори само на принципа на “най-малкото зло” - намалявате пак тежестта на инженерните и криминалните проекти, които:

- или гонят 4%, за да създават шум и проблеми в парламента и да си продават гласовете,

- или гонят 1%, за да получат пари от държавата да продължат да разсейват гласовете и да получават законен достъп до медиите най-често за путинофилска, националистична, мизантропска и направо фашистка пропаганда.

10. Само когато гласувате вие давате живот на нашата демокрация и така запазвате правото си отново да можете да избирате.

Иначе го предоставяте на друг да избира вместо вас - вероятно до живот.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.