Според Филип Гунев една от мерките за намаляване на нелегалните мигранти в страната е увеличаване щата на „Гранична полиция”. „За да обучиш 1200 души, решението е по-скоро дългосрочно”, каза бившият зам.-вътрешен министър

Възможно ли е да намалим ситуациите, в които коли с нелегални мигранти създават опасност по пътищата на страната. Това обсъдиха в студиото на „Твоят ден” по NovaNews бившият зам.-вътрешен министър Филип Гунев и експертът по сигурност Тихомир Безлов.
Единият проблем са бежанските центрове, които продължават да са отворени. Другият е, че оградата по границата не върши работа, целта ѝ е да забави десетина минути мигрантите, докато я срежат”, каза Безлов.

Според Гунев една от мерките за намаляване на нелегалните мигранти в страната е увеличаване щата на „Гранична полиция”. „За да обучиш 1200 души, решението е по-скоро дългосрочно”, каза бившият зам.-вътрешен министър.
По думите на Безлов налаганият граничен контрол по сухопътните граници на Германия, е голямата промяна. „През нас, през Гърция – потоците отиваха в Германия. Вие като осигурите на този човек социални помощи, той ще доведе роднините си”, обясни експертът по сигурност.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.