Ако искате да "осмислите света и себе си" чрез книгите, заповядайте на една вълнуваща среща в бургаската Библиотеката. Тази вечер, 14 май от 19.00 часа ще ви очакват двама от най -актуалните поети сред младата публика – Стефан Иванов и Иван Димитров.

Стефан Иванов е български поет и драматург. Публикува поезия, проза, пътеписи, интервюта, есета и литературна критика в повече от двадесет вестника и списания. Негова поезия е превеждана на английски, гръцки, португалски, хърватски и сръбски. Превеждал е Алън Гинсбърг и Сергий Жадан. Организира литературни събития като „Актьори срещу поети" в театър „Сфумато", София. Автор на четири стихосбирки. Пиесата му в съавторство с Иван Добчев „Медея – майка ми" получава наградата „Икар" за най-добър театрален спектакъл за 2012 г. Най-новата му книга, "Без мен", излезе през април 2024 от изд. "Кота 0".

Иван Димитров е поет, драматург и прозаик. Автор е на няколко книги „Местни чужденци" (разкази), „Животът като липсваща лъжица" (роман), „Поет на портрет" (стихотворения), „Очите на другите" (драматургия), „Софийски дует" (роман) и "Силата на думите" (разкази). През годините е отличаван в различни конкурси. Пиесата му "Очите на другите" е поставена в New Ohio Theatre в Ню Йорк и Народен театър „Иван Вазов". Негови произведения са превеждани на английски, френски, унгарски, сръбски и румънски.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.