Разследването по "Рико" има пряко отношение към начина на разследване по делото КТБ, осъществено под ръководството на Гешев. Това е сериозен аргумент против кандидатурата му. Тенденциозно проведеното разследване, с умишлено пропускане на определени лица, освен че е подпомагането им да избегнат наказателно преследване, но и е престъпление по служба. И не само...

Едно официално запитване за предмета на наказателното производство в САЩ би изяснило тези въпроси.

Производството по "Магнитски акт" не е завършено. Обвинението за тежко нарушени права по делото "КТБ" пряко касае прокуратурата в лицето на Цацаров, респективно Гешев. По това разследване има изготвени становища и доклади.Наложително е в случая да се изиска допустимата информация от САЩ.

Горните обстоятелства са пряко свързани с процедурата за избор на Главен прокурор, защото поставят под съмнение независимостта на прокуратурата и в частност на настоящия и бъдещия Главен прокурор.

Производствата, образувани в САЩ, са публично известни, вкл. исковата молба за вреди, причинени чрез умишления фалит на КТБ с активното участие на прокуратурата. Очевидно не са известни или са без значение само за членовете на ВСС.

Има начини и форми да се изиска информация. Остава съответните лица да имат куража да го направят.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.