"Гешев наруши конституцията, атакувайки Президентството. Независимо от това кой е президент и дали сме съгласни с всичко, което е правил, това е ясна декларация за война срещу правовия ред и принадлежността на Гешев към Сарая", заяви днес на протеста съпредседателят на "Демократична България Христо Иванов и припомни, че вчера държавният глава излезе с изявление, в което потвърди, че гардовете от "Росенец" са част от НСО.

"Радев посмя да каже и още нещо - че трябва да спре охраната на Пеевски и Доган с нашите пари от нашата държава. Това не могат да го направят, защото те имат нужда. Не защото са бедни, а защото искат да се вижда, че държавата е зад тях, законът е под тях, че държавата ги обслужва. Че те имат право на нашите данъци. Затова няма да се откажат от тази привилегия", посочи още Иванов.

Той бе категоричен, че атаката на главния прокурор днес е опит да се запуши устата на президента.

"Днес Борисов също отказа да поеме отговорност чрез своите представители в комисията, която определя лицата, които ще се ползват с охрана. Отказ да застане зад решението. С това той декларира, че е зависим от Сарая и не може да върне българската държава и законност. Затова поисках оставката му. Ние сме готови и сме тук, за да кажем - оставка, мутро!", заяви Христо Иванов

Мястото ни е пред Съдебната палата, защото тук е бухалката, която днес ясно декларира, че ръката, която я държи, е ръката на Пеевски и Доган. Гешев наруши Конституцията. Това е ясна декларация за война срещу правовия ред и принадлежността на Гешев към Сарая, допълни политикът.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.