Апелативният спецсъд върна в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, като измени мярката му в “задържане под стража”.

Ромелия Кирилова и Елена Караянева също са с най-тежката мярка за неотклонение. Преди около седмица Специализираният наказателен съд пусна тримата задържани след акцията в хотел “Маринела”, всеки от тях с парична гаранция от по 20 хиляди лева. Днес обаче Апелативният спецсъд отмени това определение и взе и за тримата мярка „задържане под стража“.

В началото на месеца бе съобщено, че от задържаните 10 души при специализирана акция в хотелите Маринела в София и Марица и Пловдив, които са собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, са привлечени 6 лица под наказателна отговорност. Сред тях е синът на Арабаджиев Вълчо, който е с обвинение за пране на пари. Вече се знае, че е издадена червена бюлетина на Интерпол за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

В съдебната зала днес адвокатът на сина - Илиян Василев каза, че до няколко дни Ветко и Маринела Арабаджиеви ще си дойдат. „Искате да ги чакате ли? В момента границите са задръстени от чистокръвни германци, които пътуват от Босфора към центъра на Европа, може би това препятства идването им толкова скоро, колкото ви се иска. В момента, в който знам кога ще влязат на границата, ще ви се обадя, за да ги посрещнете и да си направите… “, заяви пред журналистите Василев.

„Адвокат Василев каза до няколко дни, но не каза от кой ден“, така пък прокурорът Кирил Пейчинов отговори на въпроса дали очаква Ветко и Маринела Арабаджиеви да се приберат.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.