Бургаският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Бургас, с което спрямо Янчо Г., служител в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На Янчо Георгиев е повдигнато и предявено обвинение по чл.301 ал.1 от НК – за това, че на 25.09.2019г. в гр.Бургас, като длъжностно лице – специалист, командирован да изпълнява трудовите си задължения в сектор „Рибарство и контрол - гр. Бургас “ в отдел „Рибарство и контрол - Черно море“ - Бургас, към ГД „Рибарство и контрол“ в ИАРА, поискал и приел дар - парична сума в размер на 450 лева, който не му се следвал, за да не извърши действие по служба – да не осъществява контролните си функции спрямо Р.П. при извършван от същия неправомерен риболов.

Въззивият състав е споделил изводите на първата инстанция, че има достатъчно събрани доказателства - гласни, писмени и веществени, които обосновават предположението, че Янчо Г. може да е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдът е преценил, че съществува и реална опасност той да извърши ново престъпление. Тези изводи се основават на данните, изнесени от разпитаните по делото свидетели за поведението на Янчо Г., демонстрирано в отношенията помежду им по повод реализиране на деянието, предмет на обвинението. В подкрепа на същата теза се добавят и данните от показанията на свидетел, представени от прокурора в съдебното заседание пред въззивния състав,  който твърди, че бил обект на заплашителни действия от страна на близки на обвиняемия по повод воденото наказателно производство.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.