Обрати в листата на "Продължаваме промяната" в Бургас. Регистрацията й ще се забави, поради нежеланието на ексдепутата от СЕК Димитър Ташев да работи с ексдепутата от СЕК Константин Бачийски, които в последния парламент бяха част от парламентарната група на ПП.

„Димитър Ташев се стараеше да показва високо ниво в Парламента и се надяваше съставът на листата ни за следващия парламент да бъде от хора, които биха допринесли реално за подобряването на положението на българина. Той изрази несъгласие с имената на хората, които наистина в Бургас са подредени по личната преценка на Бачийски“, съобщава Флагман, цитирайки свой източник.

Регистрацията на листата за участие в изборите за 48-о НС за 2-ри МИР-Бургас на коалицията „СЕК, Волт и ПППП“ все още не е регистрирана в РИК. Причината е, че  Димитър Ташев, който беше част от 47-ото НС от ПГ на ПП, е отказал да участва на този вот и е заявил открито, че настоява да бъде заличено името му от списъка. Причината е, че за Ташев, по негови думи, е "невъзможно да е в листа, узурпирана от човек с огромни лични амбиции".

"Кирил Петков и Асен Василев са хората, в които вярвам безусловно и притежават всички качества да постигнат голямата цел за промяна в политическата ни система. Невъзможно обаче е да бъда част от листата в Бургас, тъй като тя е напълно узурпирана от коалиционен партньор с огромни лични амбиции", заяви по-късно Димитър Ташев в свое обръщение, визирайки Константин Бачийски, и допълни:

"А амбициите на един човек не могат и не трябва да бъдат по-големи от идеята за промяна в България. Затова няма да участвам в предстоящите извънредни парламентарни избори като кандидат за народен представител. Вярвам, че една кауза винаги трябва да е по-голяма от отделните личности. А каузата на “Продължаваме промяната” е пълното изкореняване на установеното корупционно многогодишно статукво". 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.