Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да работи с всеки американски президент и че ще поздрави победителя на изборите в САЩ, когато бъдат преодолени всички юридически формалности, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
"Ще работим с всеки, който има доверието на американския народ", каза той в интервю за националната телевизия "Русия-1".

Досега Путин се въздържаше да коментира въпроса, на фона на водените от президента републиканец Доналд Тръмп съдебни битки в опит да обърне резултата от изборите на 3 ноември, на които според данните досега бе победен от демократа Джо Байдън.

По думите му подобно чисто формално отлагане на поздравленията няма да влоши и без това лошите отношения между Москва и Вашингтон, съобщи ТАСС, цитирана от БНР.

"В американската избирателна система има проблеми, но от Съединените щати зависи дали ще я променят", заяви още Путин.

По думите му победителят трябва да бъде назован или от опонента си, или след утвърждаването по юридически път на резултатите от изборите като легитимни.

Кремъл вече даде да се разбере, че ще изчака официалните резултати от президентските избори в САЩ и тогава ще коментира техния изход.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.