Бившият шеф на "Лукойл" Валентин Златев е получил призовка да се яви на разпит като свидетел на 22 юни

Това е потвърдила пред "Сега" пиарката му Мая Жекова. Тя категорично, обаче, е отрекла пред "Сега" информацията на Liberta.bg, че Валентин Златев се издирва от МВР. Нещо, което Жекова няма как да знае, за да го отрича или потвърждава.

От пресцентъра на МВР, както и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, изобщо не са потвърдили пред "Сега", че Златев е призован на разпит. Зам.-щефът на специализираната прокуратура Ангел Кънев е отказал да отговаря на всякакви въпроси с аргумента, че не му е позволено да прави изявления.

Не е ясно също дали Златев се намира в страната.

По всичко личи, че прокуратурата и МВР са "изтървали" Валентин Златев и сега гузно мълчат. Много е вероятно и да не посмеят да му повдигнат обвинения, ако са имали такива сериозни намерения. 
След Цветан Василев и Васил Божков, едва ли Гешев, Борисов и Пеевски ще си позволят трети човек, запознат издъно с корупционните схеми в държавата България, да не е в ръцете им и от чужбина да разкрива престъпленията в страната по най-високите етажи на властта.

Още вчера Liberta.bg написа:

"По неофициална информация, от днес сутринта органите на МВР,  по разпореждане на прокуратурата, издирват бизнесмена Валентин Златев, вероятно за реализиране на арест и повдигане на обвинения.
На призовката е пишело, че го призовават за разпит в качеството на "свидетел" по делото на братя Бобокови, но дали това е така е твърде спорно, защото е търсен едновременно във всичките му офиси.
По оперативни данни, Златев най-вероятно е бил предупреден за днешната акция, защото е напуснал страната с полет за Дюселдорф (Германия) още във вчерашния ден, на 04.06.2020 г.
Акцията е по разпореждане на зам.-ръководителя на Специализираната прокуратура - прокурор Ангел Кънев."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.