"Приятелството и доверието са най-големият капитал на двустранното сътрудничество между България и Япония и са здрава основа за тяхното развитие в бъдеще, за още по-активно партньорство в икономиката, културата, науката и образованието. През 2019 г. заедно отбелязваме и три годишнини в нашите отношения – 110 години от първите двустранни контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения и 60 години от тяхното възстановяване" - споделя президентът на България Румен Радев от Токио.

В Токио българският президент се среща и с министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, който представлява страната си на интронизацията на новия император на Япония Нарухито.

Снимка на Румен Радев."30 000 виетнамски граждани, сред които и самият министър-председател, са завършили висшето си образование, получили са професионална квалификация или са специализирали у нас и днес заемат отговорни позиции в държавните институции, бизнеса, в сферата на образованието и науката. Това дава огромни възможности за многоСнимка на Kaloyan Metodiev. по-активен обмен в икономиката, търговията и инвестициите между България и Виетнам.
Предстоящото заседание на Смесената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество между България и Виетнам през ноември т.г. в София е добър повод за провеждането на двустранни бизнес форуми и набелязване на конкретни проекти от взаимен интерес. Отправих покана и към своя виетнамски колега президента Нгуен Фу Чонг да посети страната ни заедно със силна бизнес делегация за установяването на партньорства в сферата на информационните технологии, електрониката, фармацията, медицината и за създаването на смесени предприятия" - коментира Радев.

 

.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.