Кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка. Това свое решение Панайот Рейзи е съобщил в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов, съобщават от пресцентъра на управляващата партия.

Освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ. Това свое решение той аргументира с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него. Панайот Рейзи посочи, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона.

Специализираният наказателен съд отстрани вчера временно от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи, както и главната счетоводителка на общината Златка Мусева, съобщава бТВ. Спрямо двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.

В хода на разследването е установено, че в резултат на престъпната дейност на двамата обвиняеми и техен съучастник са присвоили над 2 000 000 лв. собственост на Община Созопол, поверени им да ги управляват. Парите формално се плащали за строителни дейности, но всъщност постъпвали по сметката на физическо лице, което няма общо с фирмите изпълнители.

Рейзи и Мусева са извършили и документни престъпления, като съзнателно се ползвали от неистински частни документи – договори и фактури.

Независимо от това, Рейзи заяви отново, че ще бъде кандидат за кмет на Созопол на предстоящите местни избори.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.