По-рано днес сайтът "ОфНюз" публикува списък с имената на министрите в бъдещото правителство. От "Продължаваме промяна" отрекоха информацията, като заявиха, че към момента между политическите формации, от които се очаква да се коалират, се водят разговори за политики, а не за постове с имена.

Въпреки това името на Даниел Лорер бе съобщено преди дни от пенсиониран политик на Северна Македония - като евентуален министър на външните работи. В свое тв участие Лорер потвърди, че в ПП се обсъждат имената на Кирил Петков за премиер, неговото - за министър на външните работи, а на Асен Василев за минисър на финансите.

Пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната", чието име фигурира в списъка като бъдещ министър на външните работи, е категоричен, че в партията му не са правили подобни списъци и че разговори за имена на министри все още не са водени:

"Всичко това са спекулации. Започваме с преговорите за политики, ще говорим за хората след това".

Асен Василев заяви от Пловдив, където с Кирил Петков и Мая Манолова закриват кандидатпрезидентската кампания на Румен Радев и Илияна Йотова, че неговото име, както и това на Кирил Петков са само номинации"

"Предстоят разговори по политиките на бъдещия кабинет, които са разделени на 18 теми, за всяка от която партиите ще излъчат експертни групи. Преговорите ще се излъчват онлайн и ще бъдат напълно открити. Чак след като се изяснят политиките, ще бъде обсъден персоналният състав на правителството и това ще стане от следващата събота, 27 ноември".

Георги Гьоков от БСП отрече да му е предлагат поста на министър на труда и социалната политика:

"Към момента няма абсолютно никакви разговори за постове".

От своя страна Любомир Каримански от "Има такъв народ" също заяви, че не е получавал предложение за министър на икономиката:

"Категорично не са водени такива разговори. В момента така или иначе сме се разбрали, че преди да минат отделните политики, няма да се водят такива разговори".

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.