Партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" не е сред поканените, а целта на срещата е изготвяне на механизъм за противодействие на изборните манипулации и подмяната вота на гражданите в полза на статуквото и управляващата мафия.
"Поканихме на работна среща основните извънпарламентарни сили, с цел създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота при предстоящите парламентарни избори. Мотивите ни са масовите злоупотреби в рамките на изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи при злоупотреба с това основно конституционно право. След изработване на функциониращи механизми, които да попречат на изкривяването на изборните резултати, ще ги оповестим публично, за да може всеки български гражданин да се информира или да се включи в защита на свободните честни избори в България." - съобщава "Отровното трио.

 Пред "Сега" адв. Николай Хаджигенов коментира, че тези партии са "Демократична България", "Изправи се.бг" на Мая Манолова и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Той обаче категорично изключи партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

Арман Бабикян от своя страна уточни, че това са трите партии с най-висок шанс да влязат в парламента. Срещата се очаква да се проведе в началото на другата седмица.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.