Бившият депутат от РБ и настоящ лидер на партия "Волт" Настимир Ананиев е водач на листата на своята партия за евровота. При регистрацията на листата на партията си за евроизборите, той призова избирателите да гласуват с преференциален вот.

За първи път в България от началото до края на една листа се редуват мъж, жена, мъж, жена и чужденец попада в българска листа за кандидатите за Европейския парламент, информират от "Волт".

Холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години работи и живее в София, а съвсем скоро ще стане и български зет, е в листата за европейските избори. Сред останалите предложения на Волт България са утвърдени адвокати по европейско правосъдие като Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев. В листата има също така предприемачи, експерт в Европейския парламент като Златимира Цолова, директор на училище, студентка, търговец и пенсионер.

Листата на партията е от 16 кандидата, като по този начин има по равен брой мъже и жени. 
Целите, изложени от него са: европейско самочувствие на българите, европейско здравеопазване и доходи, самостоятелна законодателна инициатива на Европейския Парламент, силен микро и семеен бизнес и поемане на лична отговорност на заемащите публични длъжности.

"Волт държи повече дами да участват в политиката в България", смята Ананиев. Класираната на второ място в листата Златимира Цолова се възприема: "като гражданин на света и най-вече на Европа, вярвайки че някой ден България ще бъде Швейцария на Балканите".

Листата на партия "Волт" за членове на Европейския парламент:

Настимир Ананиев
Златимира Цолова
Мартин Граматиков
Венцислава Любенова
Ивайло Илиев
Светла Иванова
Дани Ван Сантен
Маргарита Кръстева
Борислав Тасев
Светла Миланова
Кристиян Янкулов
Красимира Гергинова
Васко Делирадев
Йорданка Петрова
Георги Стоичков
Анна Филипова

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.