Както и се очакваше, оказа се, че част от мутрите, които днес биха мирно протестиращи граждани, блъскаха журналисти и им хвърляха и трошаха техниката, са цивилни полицаи, които в свободното си време работят в частна охранителна фирма, но винаги са на първа линия, когато в България се провеждат антиправителствени протести.
Още по темата: Мутрите на ГЕРБ бият журналисти и чупят камери и телефони около "София Тех Парк"


Севда и биячите.

Техен съучастник и подстрекател е PR-ът на ГЕРБ Никола Николов, който е заснет да предава протестиращ гражданин на мутрите, които след това започват да го бият. За съпричастна към мутренската разправа може да бъде приета и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова, както и да бъде разследвана за подбудителство, заедно с Николов. На снимка виждаме как тя разговаря с един от биячите с бадж на ГЕРБ, вероятно даваща му указания.

Всичко от днес, свързано с побоищата и нападенията, е документирано във видеа на bTV новините,  Полина Паунова, Генка Шикерова и други присъстващи на мутренската сбирка на ГЕРБ в "София Тех Парк", с които и Liberta.bg разполага.


Мутрите-полицаи.

Агресията, обидите и побоищата са оставени без никаква санкция и намеса от униформените полицаи на терен, които също са съучастници на престъпленията и подлежат на дисциплинарна и наказателна отговорност. Тяхното бездействие е потвърдено и една от жертвите на мутрите от ГЕРБ днес - млад мъж, на който са нанасяни удари пред очите на действащи меверейци.


PR-ът на ГЕРБ Никола Николов (с червената тениска) предава протестиращ на мутрите, за да го бият.

Наложително е да бъде моментално депозирана оставката на премиера на България Бойко Борисов. Не само защото 28 дни има демонстрации и българи от страната и чужбина искат неговата и на главния прокурор Иван Гешев оставките, а и защото е председател на ГЕРБ, организатор на днешното събитие и министър-председател на България, под чието подчинение и ръководство са всички служители на МВР в държавата.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.