"Никой не може да ме обвини в предизборно харчене". Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция на строителната площадка на 7-ми блок на централата АЕЦ "Козлодуй", става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

От няколко дни министър-председателят на България Бойко Борисов обикаля села и паланки с едни и същи одежди. Жив да го оплачеш сиромаха! От работа не му остава време дори да се преоблече, въпреки че от месеци не е посещавал работното си място в Министерски съвет. Раздава пари на калпак със сини дънки и дънкова риза, но само на приказки. Търси затънтени горски пространства и обезлюдели населени места, където да се скрие от народната "любов" и да чукне някоя друга среща за профила си във "Фейсбук".

„Предвиждаме 10% увеличение на доходите така, както през всичките години. 360 милиона за учителите, за да завършим това, което сме обещали. За хората на първа линия - увеличихме“,изречен министър-председателят.

Лъжи. Лъжи. Лъжи.

"Сега сме в условията на пандемия и икономическа криза, затова си позволяваме да отпускаме повече пари", изцепи "логичният" Борисов и продължи:

"Всички средства се дават в помощ на хората и бизнеса заради пандемията от COVID-19".

Пред финансовия министър Кирил Ананиев, енергийния министър Теменужка Петкова и лидерите на КТ "Подкрепа" и КНСБ - Димитър Манолов Пламен и Димитров, които до придръжаваха с чадъри, той добваи:

"Те планират яйца да ни хвърлят, а ние от дъжд ще се боим. Правим всичко за хората. Винаги сме държали излишък на бюджета, в последните 11 години всяко правителство на ГЕРБ и финансовите министри са държали бюджетът на страната да е на излишък, не могат да ме обвинят в предизборна кампания".

Борисов съобщи, че на утрешното си заседание кабинетът ще отпусне средства за закупуването и на още 16 000 компютри за училищата:

„За да имат готовност, допълнително, за да могат да се поемат първите нужди, ако някъде е необходимо. После са 70 000 компютри, но те са по европейската програма. Вчера с Ангелов говорихме и за още 5 милиона за това лекарство, което казват, че помага, не лекува, но най-много помага - "Ремдесивир", още 5 милиона ще дадем, да се изкупят и да са пълни складовете“

Ще направим 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ по технология, която е коренно различна от досегашната, каза още премиерът Бойко Борисов.

„Не трябва да мислим само за ТЕЦ-овете и миньорите, а и за работещите в АЕЦ „Козлодуй“, от февруари месец, вече имаме оценка за въздействие на околната среда, ще направим 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ по технология, която е коренно различна от сегашната, 100 % диверсификация така, както направихме с газта.
Разработваме система за малки модулни централи, които още не са лицензирани в ЕС, но се работи по тях, но това ще е някъде 2027 година живот и здраве. Към момента стартираме, и на Министерски съвет ще вземем решение, за да може хората в Козлодуй, в централата, специалистите, всичко, което имаме като изграден капацитет, да продължи да работи“, мечтае Бойко Борисов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.