„Очевидно е, че така нареченото политическото ветрило трябва да се разтваря, за да се постигне успех. Вижда се, че хората търсят и единство, единомислие. (...) Решението на социалистите - дали да подкрепят Мая Манолова, или не, ще бъде взето в сряда. Очевидно е, че Мая Манолова е силен кандидат и с подкрепата на БСП има всички шансове да спечели София. Тя ще представи своята програма, когато реши. Всеки кандидат, когото партията подкрепя, ще трябва да се съобразява и с нашата такава”, подчерта зам.-председателят на БСП Крум Зарков в ефира на Нова тв.

Той допусна, че "БСП може да издигне и свой кандидат за кмет на София, защото партията е със сериозен потенциал".

Според него БСП поема риск с евентуалната подкрепа за Манолова. "В една кампания можеш да спечелиш или да загубиш, но това не е най-важното. Важното сега е да има качествена промяна, да се говори за бъдещето, а не кандидатите да се замерват различните кандидати с най-долни компромати", каза още Крум Зарков.

"Всеки кмет, издигнат от инициативен комитет, или независим, ще има за първа задача да създаде такава атмосфера в общинския съвет, че да има подкрепа от мнозинството", добави зам.-председателят на БСП.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.