Четири нови дървени фигури ще подсилят арт атмосферата на крайбрежната алея в Поморие. Произведенията на изкуството са създадени в рамките на международния пленер "Светът и море", организиран от Община Поморие и НЧ "Просвета 1888".

За 18-та година "Светът е море" даде шанс на талантливи артисти да потърсят и да намерят своето вдъхновение на морския бряг в черноморския град и да материализират въображението и емоциите си. Освен 4-те дървени пластики, са създадени и 16 произведения живопис и графика, а техни автори са: Анна Вайденхамер, Атанас Стоянов, Боряна Стефанова – Кънчева, Божидар Тонев, Даниел Кънчев , Милена Младенова, Петьо Цолов, Софка Желева и Тодор Тодоров.

 “Някои хора казват, че дървото не е траен материал, но аз съм убеден, че тези прекрасни скулптури ще ни надживеят и ще останат за поколенията след нас. Използваният материал е от чинарите, които преди години бяха премахнати от крайбрежния булевард, и се радвам, че по този начин отново ги връщаме там, давайки им нов живот”, каза председателят на читалището Милчо Талев.

Кметът Иван Алексиев също поздрави всички участници и им благодари, че всяка година допринасят за естетичния облик на алеята и по-интересната градска среда.

Любителите на живописното изкуство могат да посетят изложбата във фоайето на НЧ „Просвета 1888“.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.