На днешната дата преди три месеца си отиде Андреа Руменова - едно лъчезарно и вечно усмихнато момиче. Надявам се, че помните. Андреа напусна този свят само на 18 години. В тази крехка възраст, когато животът тепърва започва. Тя бе убита и изнасилена по най-жесток начин в дома си от човек, който в миналото си е извършил опит за убийство и нападение над полицай. Неговото име е Аксел Олеков.

Питам се днес, три месеца след това убийство, защо този престъпник е бил на свобода? Какво се е случило в онзи момент, когато правосъдната ни система е имала възможност да го изолира и да предотврати бъдещи инциденти, след като го е заловила при направен опит за убийство на друго лице?

Колко други, като този изрод, се разхождат по улиците в България, г-н Гешев?

Колко невинни живота още трябва да бъдат отнети, за да се промени нещо в тази кочина? Защо социалните служби се оправдават с "нямахме информация"?

Кой трябва да ви я даде тази информация? Погребалните агенции? Новинарските емисии?

Кой? Нали вие сте хората, които трябва да следите непълнолетни лица, които не посещават училище, извършват престъпления, не се социализират и т.н.

Днес медиите, повече от всякога трябва да натискат правителството, в лицето на Бойко Борисов, който обеща промени.

Трябва да припомнят на Иван Гешев - главният прокурор на България, че е дал обещание на бащата на Анди.

Не забравяйте, че никой не е застрахован от злото, то може да почука на вратата на всеки един от нас.

Ние няма да оставим нещата така. Аз лично искам на хората, виновни този изрод да бъде на свобода, след като е извършил опит за убийство, да бъдат лишени от правоспособност, защото както Асен казва - убиецът на Андреа не е само един.

Институциите са съучастници.

Веселин Диманов

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.