Исках да взема думата днес по време на пленарния дебат за медийната свобода, но тъй като не бях разпределена за говорене и сините карти не са позволени в този формат, нямах възможност да говоря. Но ще отправя този въпрос тук към колегата ми Ангел Džambazki, евродепутатът от България, който беше много фокусиран днес в пленарното си послание по въпроса за независимостта на медиите и тяхната роля като пазител на демокрацията:

Г-н Джамбазки, получих видео от България, където изглежда, че сте хвърляли взривни материали и сте пръскали протестиращи от прозореца. Те бяха мирни протестиращи, изправящи се в защита на демокрацията, независимото правосъдие, върховенството на закона, свободните медии и европейска държава.
Вие ли бяхте, уважаеми колега? Вие ли направихте това?

Публично Ви предизвиквам да отговорите на въпроса ми. Защото ако сте вие, аплодирам независимите медии и хората, които направиха това разкритие и разбирам защо е Вашата непоносимост към тях. Вашето поведение, уважаеми колега, ако наистина сте Вие, не принадлежи на Европейския съюз. Нито пък принадлежи на Европейския парламент. И трябва дълбоко да се срамувате от това. Какъв позор!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.