ДА СВАЛИШ УОЛСТРИЙТ е вдъхновен от истински събития, описани от известната американска разследваща журналистка Джесика Преслър в сп. New York. Филмът следва група стриптийзьорки, които решават да свалят и измамят множество свои заможни клиенти, работещи на Уолстрийт. Първоначално планът им успява, защото кой богаташ би се оплакал, че е бил лишен от хиляди долари, докато е плащал за стриптийзьорки, и скоро жените се отдават на охолен живот и празненства, но не за дълго.

Филмите по действителен случай винаги имат един особен и привлекателен чар, дори и трагичните. Е, в случая с "Да свалиш Уолстрийт" трагедия няма, а историята е от онези със забавния чар. Резюмирана максимално семпло, тя би звучала така: стриптизьорки източват (доста умело при това) банковите сметки на клиентите си.

Първоначално историята е разказана в списание New York. И колкото и елементарно да звучи, всъщност около нея има толкова подробности за отбелязване, перипетии за преодоляване, както секси танци и майтапи за гледане, че накрая филмът си става доста приятен.

Годината е 2007-ма. Младата Дестини (Констанс Ву) е чула, че в стриптийз баровете в Ню Йорк се изкарват много пари. А многото пари са единственото, което тя иска - за да бъде независима и за да помага на близките си. Речено - сторено.

Но реалността се оказва по-различна... Вече в Голямата ябълка, кариерата на Дестини не върви толкова бляскаво, колкото си е мислила - като нова, тя не изкарва много, а и трябва да дели парите с управата на клуба.

Всичко обаче се променя, когато се запознава с Рамона (Дженифър Лопес). Тя е много по-опитна и взима Дестини под крилото си. Учи я на някои движения и я запознава с по-платежоспособни клиенти, които работят на Уолстрийт. Двете стават страхотен тандем и в рамките на година изкарват повече пари, отколкото някои хора за цял живот.

Година по-късно обаче, идва голямата финансова криза на 2008 г. Клиентите се изпаряват и стриптизьорките бързо забравят за охолния живот.

Няколко години по-късно Дестини, Рамона, Мерседес (Кики Палмър) и Анабел (Лили Райнхарт) се събират отново, защото са измислили страхотна схема, с която отново да припечелват добре...

Досега не споменахме Cardi B, но веднага поправяме грешката си. Ролята ѝ може и да е минимална, но големите ѝ форми правят присъствието ѝ на големия екран забележимо. Интересното е, че преди славата да сполети Cardi B като певица, тя действително си е изкарвала хляба като стриптизьорка. И това във филма си личи.

А Дженифър Лопес... Направо не знаем какво да кажем за нея - дотолкова ни скри шапките с формата и със секси излъчването си на 50. И въпреки че самата тя сподели, че танците на пилон са ѝ докарвали невероятна мускулна треска, представянето ѝ е изпипано до последния детайл. Честно, не вярвахме, че ще ѝ се получи толкова добре.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.