От това Цветан Цветанов срещу кого - ГЕРБ или ДПС, ще извади повече компрометираща информация, ще може да се направят политически изводи. Той влиза  "с бутонките" в предизборна кампания и то не случайно в земеделието. Цв. Цветанов е много добре запознат със списъците и проблемите в земеделието, тъй като протежето му от Великотърновския избирателен район беше 2 години директор на ДФЗ. Адвокатската кантора, обслужваща Цв. Цветанов е избрана с многохиляден договор да обслужва правно ДФЗ, въпреки че институцията разполага с 30 юристи на щат, коментира бившият зам.-директор на ДФЗ Виолета Александрова в "Денят с Веселин Дремджиев".
Ето какво още разкрива тя:

Любопитен е фактът, че сега след закриването на Бистришките тигри, футболистите няма да останат без доходи - те са добре устроени от протежето на г-н Цветанов, назначени са по списък за експерти в ДФЗ.

Парите за подпомагане за Ковид - 19 се харчат без никаква обосновка и оценка за въздействие върху сектора, просто се раздават на калпак.Относно разминаването на платени и възстановени пари от ЕК по ПРСР, този проблем е от години, поради факта, че програмата се администрира от две системи ИСУН и ИСАК. Данните от ИСУН показват част от информацията и не се осъвременяват коректно. Пълните данни от ИСАК, които ДФЗ представя ежемесечно, включват само изплатените суми или с колко се е "набутал българския данъкоплатец", но никога не отчитат колко са възстановени, което е най-важно.

И към момента от ДФЗ само твърдят, че почти всичко са им възстановили, но официален документ не e показван или изявление от директора на ДФЗ Грудев, с което той да поеме отговорност за изнесените данни.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.