В сряда /24 октомври 2018 г./ от 20.00 часа "Либера Естейт" и ресторант "Нота Бене"  Ви канят на една незабравима и изпълнена с различни аромати и вкусове от "амброзията на боговете" дегустационна вечер...

Вината на "Либера Естейт" ще бъдат представени в ресторант "Нота Бене" (София) от Живко Енчев - Сомелиер на годината 2017!

"Либера Естейт" е нов проект на винената карта на България. За пръв път вина с марката "Либера" се винифицират през 2013 година, като се залага на предимно местни и малко международни сортове. Тази линия се запазва до началото на 2017 година, когато се взема решение да бъде увеличено портфолио с вина, което да даде повод и за появата на нов бранд.

Организаторите на дегистационна вечер споделят още:

Целта пред нас е да покажем истинския облик на българското вино като съчетаем местните вековни традиции и съвременния поглед на нашия екип.
Лозята ни наброяват повече от 350 дка в землището на селата Хотово, Лозеница и Зорница. Намираме се на 9 км. от Сандански и на 6 км. от Мелник в район, който е пропит с много история и вино. Долината на река Струма е изключително интересен тероар, характерен с мека зима и горещо лято, а планините, които ни обгръщат са важен фактор и също обуславят характера на нашите вина.
Хотово е премиум бранда на Либера Естейт. За създаването на тези вина използвахме най-добрите грозда от масивите ни в едноименното село в Долината на Струма. Вината с марка Хотово са в лимитирани серии, за които използвахме първо зареждане френски бъчви, които да подчертаят облика на божествената напитка от този винарски край."

За да бъде гарантиран произходът и качеството на виното, всяка бутилка е подписана от Живко Енчев, Сомелиер №1 за 2017 година.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.