Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува изпълнителната власт за високите цени на тока и газа, за инфлацията, Плана за възстановяване и липсата на приет бюджет за 2022 година.

 "Рекордните цени на тока и газа явно вече не са новина. Виждам, че има заигравка с думите, че по цял свят е така'', отбеляза Борисов.

Цената на тока при нас беше 80 лева. Сега е 4 пъти по-скъп. Ние предоговорихме с "Газпром" на 50% намаление. Все пак не забравяйте, че България е на първо място в Европа по наличие на шистов газ. Тази тема рано или късно трябва да бъде отворена, заяви лидерът на ГЕРБ.

"Омръзна ми шефът на "Булгаргаз" и министърът на енергетиката да се дрънкат всеки ден и да изнасят търговски тайни от договорите'', допълни той.

"Българските пенсионери – това е тема, която също много се изкривява. Може да не е много справедливо, че дадохме на всички пенсионери по 50 лв. добавка, но така се прави в кризата – всеки има нужда от лекарства, храна, ток'', коментира Борисов актуализациите на пенсиите, която твърди, че е била заложена още преди встъпването в длъжност на настоящото правителство.

По време на среща в Силистра с актива на партията Бойко Борисов цитира доклад на БНБ, че чуждестранните инвестиции у нас са намалели наполовина в последната година. Според него в момента държавата е силно разделена, но пожела успех на Румен Радев през втория мандат.

Приемам избора на българския народ и се съобразявам с него. Какво мисля за мандата на Радев е трудно да се каже, защото той премина в сянката на моя мандат. Ние направихме така, че в София да дефилират всички лидери в Европа и главният прокурор на САЩ. През тези години толкова много неща сме направили, а оценката дават хората. Единствения въпрос е как социолозите познаха неговия резултат с точност, но не и на парламентарния вот и рано или късно тази афера с машините ще излезе, заяви Борисов.

Той коментира и срещата на Кирил Петков с македонския му колега Димитър Ковачевски.

"Пред мен македонски политик никога не е казвал, че РСМ няма да има териториални претенции към България. Това е лошо политическо възпитание и ми идва в повече. Премиерът на Северна Македония, макар и на един ден, много умело и хитро вкара нашия министър-председател в капана на говоренето за фашизъм. Влизайки в него, изглежда, че ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер, като спасява над 50 000 български евреи'', заяви Борисов.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.